maanantai 28. lokakuuta 2013

Hohtavan valkoista harmaaseen päivään.

Ajattelin kuvata sukkasatoani näytille, mutta tänään on niin harmaa ja pilvinen päivä, ettei toivoakaan uusista kuvista. Ei ainakaan näin vähällä kuvausharjoittelulla mitä minulla on. Kamera on kyllä ihan hyvä, mutta kuvaaminen on meillä kuulunut aina miehelleni. Minä en ole koskaan innostunut katselemaan maailmaa linssin takaa. Nyt on sitten sitäkin opeteltava ja ennenkaikkea muistettava kuvata.
Edellinen talomme oli erityisen valoisa ja avara. Nykyinen kotimme on korkeudeltaan "normaali", ja väritys ruskean sävyissä. Siitä johtuneekin, että näin harmaana päivänä kaikki valo tuntuu imeytyvän  seiniin. Mutta ei hätää, suunnitelmat ovat kyllä olemassa ja pikkuhiljaa valmistakin saadaan aikaan. Raikkaita sävyjä tummien ruskeiden tilalle ja hyvä valaistus tekevät ihmeitä.
Alla olevassa kuvassa on nurkkaus olohuoneestamme, jossa ei siis vielä ole tehty muutoksia. Kuvan ideana on näyttää jotain valkoista ja raikasta. Siis matto, jonka virkkasin ontelokuteesta. Matto on vielä kuprulla, sillä se on päässyt lattialle vain kuvauksen ajaksi. Ajattelin laittaa sen eteiseen sitten, kun pahin kurakeli on takana. Niin kuin tiedätte, niin näillä keleillä se ei kauan valkoisena pysyisi, vaikka ei ihan ovensuussa olisikaan.Näitä mattoja olen virkkaillut muutamia eri värisiä, ja olen todennut ne varsin käyttökelpoisiksi. Ohjeitahan näihin mattoihin löytyy netin syövereistä mitä erilaisenpia. Ensinmäiseen versioon olen jostain ottanut mallia, mutta myöhemmät versiot ovat sitten mututuntumalla tehtyjä. Saa nyt nähdä miten valkoisen maton käy siinä vaiheessa, kun pääsemme uusimaan lattiat - niistä kun on tarkoitus tehdä valkeat! Siihen asti ainakin tämä miellyttää minun silmääni.

Nyt on aika alkaa miettiä ruokahuoltoa, sillä perhe palailee piakkoin nälkäisenä kotiin. Ja muistattehan, että tänään alkaa mtv3 kanavalla uusi ohjelma Suomen kauneimmista kodeista. Minusta se kuulostaa katsomisen arvoiselta, joten kahdeksan aikoihin aion istahtaa tv:n ääreen toiveikkain mielin.

Terveisin,

Tao

2 kommenttia:

  1. Tuo on tosi kaunis matto, sopii hyvin tuohon nurkkaukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa se sopi minunkin mielestäni siihen, vaikka ihan toista paikkaa ajatelinkin alun alkaen.

      Poista