lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kukkia ja kakkua

Naistenpäivä! Jälleen yksi päivä, jonka alkuperäinen tarkoitus alkaa hämärtyä ja koko päivä kaupallistua. No eihän minulla mitään saamaani kukkakimppua vastaan ole, ainahan kukkia on kiva saada! Eikä minulla ollut mitään sitäkään vastaan, että kaupassa sain -25 % alennuksen ostamalleni takille ihan naistenpäivän kunniaksi. Joten nautin nyt sitten tästä päivästä ja siitä, että meillä täällä Suomessa on asiat hyvällä mallilla verrattuna kanssasisariimme monessa muussa maailmankolkassa.


Leivoin viikonlopun kahvitteluille kääretortun, joka on helppo, nopea ja maukas. Tein ihan perus tumman kääretorttupohjan muskovadosokerilla, kaakaojauheella ja perunajauhoilla. Täytteeksi laitoin yhden luottotäytteeni: 0,5 dl kaakaojauhetta, 1 dl tomusokeria ja 1, 5 dl kermaa. Aineet kulhoon ja mitä enemmän sekoitat, sitä paksumpaa täytteestä tulee. Mauksi lorautin tilkan rommia. Laiton täytteen jäähtyneen pohjan päälle ja lisäsin vielä mantelimassapötkyn murusteltuna täytteen päälle. Sitten rullalle ja hetkeksi jääkaappiin.
Tarjolle laitettaessa vielä tomusokerihuntu päälle. Helppoa ja maukasta!


 Eiköhän taas maalisuti pysy kädessä hetken aikaa!

Tao

4 kommenttia:

 1. Namskis mitä herkkua,ihan herahti vesi kielelle:)
  Joo aika kauas ollaan tuon kaupallistamisen myötä tultu naistenpäivän alkuperäisestä "tarkoituksesta",mutta ihan niinkuin totesit,nautitaan siitä että meillä Sumessa on asiat hyvällä mallilla.

  VastaaPoista
 2. Hyvää naistenpäivää!
  Mies unohti, joten ostin itse itselleni niin kukat kuin ihanaa italialaista jäätelöherkkuakin! :o)
  Kääretorttu näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ilahduttavat itseostettuinakin - saa ainakin juuri mieleisiään :))
   Ja jäätelö on muuten minun paheeni numero 1!

   Poista