maanantai 9. kesäkuuta 2014

Testijälkkäri

Meidän nuorisolle maistuu edelleen Piltin hedelmäsoseet. Ja myönnettävä on, että toisinaan syön niitä myös itse. Maustamaton jugurtti, piltin mangosose ja paahdettu pellavansiemenrouhe on ihan maistuva yhdistelmä. Sivutuotoksena sitten tulee niitä tyhjiä lasipurkkeja. Yleensä ne menevät kierrätykseen, mutta nyt olen pessyt ja säilönyt niitä tulevaa varten. Sain ajatuksen, että kesän aikana olisi kiva tehdä jälkkäri etukäteen valmiiksi ja sitten ulkona syödyn grilliruuan jälkeen olisi kätevä kantaan purkkijälkkärit ulos. Viikonloppuna testasin ideaani ja se toimi ihan hyvin.

Nämä syntyivät aineksista, joita sattui kotona olemaan eli digestivemuruja, suklaamussea (maustamatonta tuorejuustoa, sulatettua suklaata ja kermaa) sekä sitruunalla maustettua tuorejuustoa/kermavaahtoa. Hyvää oli.

Purkit kyllä voi sitten koristella aina aiheen mukaan esim. nauhoin, kukkasin tai etiketein. Juhannuksena olisi ehkä kiva tarjota tähän tapaan jotain tuoreista mansikoista tehtyä ja toimivathan nämä purkit vaikka keksitikkareiden tarjoilussakin. Parasta on se, että ne on helppo kantaa ulos ja pitää kannella suljettuna, kunnes sisältö katoaa parempiin suihin.

Palataan!

Tao

5 kommenttia:

  1. Mahti-idea :). Korkki pitää ylimääräiset makeasta kiinnostuneet kesäpöydässä loitolla (mehiläisiä ja muita pörriäisiä lähinnä ajattelen).
    Ja sisältökin näyttää sen verran herkulliselta, että voisin hetimiten yhden korkin napsauttaa auki ja lusikoida herkut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden kesäpörriäisten loitolla pitämistä minäkin ajattelin ja hyvin toimi :))

      Poista
  2. Onpa todella käytännöllinen ja nerokas idea! Kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan toimiva idea oli! Täytyy vain kehitellä kivoja kesäisiä herkkuja purkkiin sopivaksi :))

      Poista
  3. Herramunjee, tällaisiahan teen picnic-reissuille mukaan!! Kiitos ideasta!!

    VastaaPoista