maanantai 5. toukokuuta 2014

Tietää tehneensä!

Perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan oli ohjelmassa mullan lapiointia, hiekan lapiointia, 70 tuijan istutusta, 80 marja-aronian siirtoistutusta, kastelua, haravointia ja lopun mullan siirto järkevämpään säilytyspaikkaan. Ja kroppa tietää tehneensä jotain! Muutamaan kertaan olemme samanlaisia urakoita tehneet, mutta liekö aika kullannut muistot vaiko mittariin rapsahtanut puoliska vuosisata tehnyt tehtävänsä, sillä olo on ollut kuin jyrän alle jääneellä! Nyt se urakka on kuitenkin tehty :)).

Pieni sievä kaivinkone ei jättänyt jälkeensä pahoja uria.


Edelliset asukkaat olivat istuttaneet marja-aronia-aidan yhdelle rajalle. Aidan ja tontinrajan väliä oli kolme metriä?! Se siis kaivettiin ylös ja siirrettiin metrin päähän rajasta...meiltä kun löytyy pensasleikkuri, jolla aidan voi pitää kohtuullisissa mitoissa!Samalla kone kuopaisi pois viisi vanhaa tuijaa, jotka siirtyivät toisaalle. Aika huonokuntoisia olivat, mutta jospa siitä virkkuisivat, kun saivat kunnon kasvualustan toisaalla.


 Uudelle tuija-aidalle syntyi ura.

Vanhaa savimaata kuskattiin pois useita kuormia ja uutta multaa ja hiekkaa kärrättiin tilalle.


Jo pätkän matkaa valmista...vielä yli puolet jäljellä.


 Toisella rajalla aita on siirtynyt sen kaksi metriä. Kodinhoitohuoneen ovellekin saadaan nyt järjellistä käyttöä, kunhan hankimme kuivaus- ja tuuletustelineet tällä sivustalle. Takana näkyy myös kolme vanhaa tuijaa, jotka siirrettiin etupihalta.


 Maanantaiaamuna, kun heräsimme, oli vastassa tällainen näkymä!
Hetken piti miettiä, että olimmeko todella NIIN väsyneitä, että nukuimme muutaman vuodenajan ylitse.


Saimme siis urakan suoritettua ns. kreivin aikaan! Toivotaan vain, että kasvit kestävät tämän shokkihoidon, johon ovat joutuneet.

Väsynyt, mutta tyytyväinen

Tao


8 kommenttia:

 1. No huhhuh. Onpahan tontilla kokoa ja urakalla kans :)

  Melko yllätys oli tosiaan aamulla avata verhot. (Miehelle just eilen sanoin, että toivoisin jo, että päästäis kaikesta mustasta ja synkästä eroon ja saataisiin uutta ja puhtaan valkoista tilalle, mutta en nyt lunta kumminkaan tarkottanut :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakkaa kyllä riittää vielä tuleville vuosillekin, joten sohvalle ei voi heittäytyä ainakaan hyvällä omallatunnolla :).
   Seuraavalla kerralla, kun lausut toivomuksesi, niin ole tarkkana mitä sanot...se joka tai mikä niitä toiveita toteuttaa ei näköjään erota maalia ja lunta toisistaan :D.

   Poista
 2. Melkoisen urakan olette kyllä tehneet! Onneksi ehditte ennen lumisadetta! Pihasta tulee epäilemättä upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lumi myös suli pois pikavauhtia! Toivottavasti ne olivat viimeiset lumet ennen kesää :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää.. vaikka tuo lumi olisi saanut jäädä tulematta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se shokki, kun eilen aamulla verhot avasi, mutta nyt on taas ihan keväisen näköistä :)

   Poista
 4. Minua alkoi ihan hengästyttää tuollainen työmäärä.
  Seuraavan aamun kuva..... kyllä uskon ettet meinannut silmiäsi uskoa. Meille ei jäänyt maahan. Satoi räntää joka suli heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön...vai miten se sanonta nyt menikään. Jokaisen ison urakan jälkeen sitä ajattelee, että nyt kyllä riittää! Pian on kuitenkin unohtanut huonot puolet asiasta ja suunnittelee jo seuraavaa juttua :))).
   Onneksi se lumi lähti pikavauhtia päivän aikana!

   Poista