torstai 8. toukokuuta 2014

Uusi urakka

Tänään on taas sateessa lapioitu oikein urakalla. Takapihalla on iso kivi, jonka ympärille päätin laittaa istutuksia. Sehän tarkoitti sitten istutuspenkin perustamista, sillä maa on aivan umpisavea! Ja sadepäivähän tästä tuli, mutta periksi ei annettu. Nyt on kuusi peräkärrykuormaa raskasta, tarttuvaa savea viety pois. Sitä tosin riittää vielä useamman kuorman verran toisellekin päivälle! Vaan tuleepahan sitten kunnon kasvualusta tuleville istutuksille.
Nämä olivat kuvia tämän urakan alkuvaiheesta, enkä sitten enää jaksanut lähteä tuonne sateeseen kuvaamaan puoliksi tyhjentynyttä ympyrää. Vaan mitäpä kuvaamista siinä onkaan, sillä sehän täytetään uudelleen, kun on ensin saatu tyhjennettyä. Siinä lapioidessa kävi kyllä mielessä, että onko tässä touhussa järjen häivääkään?!
No joo, onhan niitä istutuksia sitten aikanaan kiva katsella, kun kasvavat ja kukoistavat kunnon maassa. Siis toivottavasti kukoistavat! Siis sitten, kun siihen on kärrätty uutta multaa ja hiekkaa. Ja siis sitten, kun koko alue on isututettu täyteen toinen toistaan ihananpia kasveja. Siis toivottavasti tällä vuosikymmenellä!

Ihan pikku jutun sain eilen sisälläkin aikaiseksi. Muistin, että minulla on tarrakirjaimia, joita en ole käyttänyt juuri mihinkään. Siispä tuumasta toimeen ja  tuloksena oli perheen säännöt eteisen kaapin päätyyn.


Olisihan tuon voinut tehdä mitan ja viivottimen kanssakin, mutta en tietenkään malttanut. Ja koska kirjaimetkin ovat tuollaisia vähemmän tärkeileviä, niin menköön tällaisenaan ainakin hetken aikaa. Äkkiäkös nuo pois saa sitten, kun alkaa liiaksi vaivata.

Vaan nyt sauna houkuttelee lämpöönsä, joten toivottelen hyvää viikon jatkoa teille kaikille!

Tao

7 kommenttia:

 1. Tutulta näyttää, tuo savipiha nimittäin...
  Onneksi teillä oli kaivuri avittamassa, käsipelillä se on aika toivoton urakka! ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä uusi urakka on tehty ihan käsipelillä! Kaivuri oli apuna vain, kun kaivettiin urat pensasaidoille :))

   Poista
 2. Ihana on nuo perheen säännöt ja käsin tehtyinä antaa vielä oman persoonallisen fiiliksen :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sääntöjä myös noudatetaan ;-))

   Poista
 3. Jaksaa, jaksaa...Paljon on työtä tehtävä, mutta lopputuloskin on epäilemättä aikanaan kaiken vaivan arvoinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaahan sitä, kun se mukavin homma on vielä edessä eli istutus!

   Poista