perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kerrankin kirppislöytöjä!

Lähdin eilen pyörähtämään kirpparilla, joka on avattu paikkakunnalle hiljakkoin. Kirppari on ihanan valoisa ja avara, joten siellä olen ennättänyt vierailla jo muutaman kerran. Nyt löysin sieltä pari taulua, joista olen todella innoissani. Seinälle eivät vielä ole päässeet, johtuen tästä rempan aiheuttamasta tavaroiden epäjärjestyksestä.Tämän taulun olisin mielelläni laittanut makuuhuoneemme seinälle, jotta olisin sen heti herättyäni nähnyt. Pidän taulun tunnelmasta niin paljon, että olisi ihana päästä kyseiseen tunnelmaan heti silmänsä aamulla aukaistessa. Valitettavasti sille ei makkarista löydy  paikkaa, joten se koristaa tulevaisuudessa työ/vierashuoneen seinää. Tässä se on vielä pianon päällä kuvattuna, sillä pieni kolhu tuossa kehyksen alalaidassa odottaa paikkamista.


Tämä kaunokainen on sitten kopio Vincent van Goghin kaksitoista auringonkukkaa maljakossa -maalauksesta. Alkuperäinen on tietojeni mukaan Neue Pinakothek -museossa Saksan Münchenissä.
Goghin hieman rosoisessa tyylissä on jotain joka miellyttää minua! Edelliseen kotiimme olin suunnitellut ruokailutilan seinälle tapetiksi Goghin maalausta Öinen katukahvila,  mutta toteutukseen se ei ennättänyt ennen muuttoa. Hyvä niin, sillä olisin harmitellut sen jättämistä pois muuttokuormasta!
Tässä vielä taulut vierekkäin, jolloin taulujen kokoerokin näkyy.


Ja laitanpas vielä kuvan taulusta, joka on kulkenut mukanamme jo vuosia.

 
Tämä taulu kuljettaa minut tunnelmaan, joka on käsinkosketeltavaa hiljaisuutta myrskyn väistyttyä merenrannalta. Valitettavasti kuvaustaitoni eivät tuo oikeutta hienovaraisiin värisävyihin, joita taulusta löytyy. Tämän ostimme aikoinaan kotiovelle tulleelta kauppiaalta. Minulle ei ole väliä niinkään maalauksen tekijällä tai sillä, onko taulu esittävää vai abstraktia taidetta. Kunhan kyseinen teos herättää tunteita ja ajatuksia.
Jos rahapussini olisi runsaudensarvi, niin tietäisin kyllä miten seinäni täyttäisin...Onneksi kauniita teoksia voi ihastella monella tapaa niitä silti omistamatta!


Ihanaa perjantaita kaikille!

Tao

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniita ovat kaikki! Tuo "naistaulu on kyllä todellinen löytö sanan varsinaisessa mertikytsessä, onnittelen!

  VastaaPoista
 2. Kirppis on kyllä todella mainio ;). Onkin kaivattu sellaista, josta oikeasti voi löytää jotain. Vaikkakin oli kyllä edelleen hinnat aika täkäläisellä tasolla monissakin pöydissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mainio on ;). Kummallista, miten täällä on kirpparitavarat ylihinnoiteltuja verrattuna muun Suomen vastaaviin...täällä ei pikkukolikoilla pelata!

   Poista