lauantai 7. joulukuuta 2013

Leivontapäivä

Pakaste on saanut täytettä sisuksiinsa. Piparit, pikkuleivät, arabialainen maustekakku, kirsikkasuun joulukakku, tryffelikakku ja papin piilotettavan hyvä suklaakakku on säilötty nyt tulevien päivien varalle. Lisäksi tein Tyrniä ja tyrskyjä -blogin ohjeella punaviinisen glögikakun, joka pääsi heti maisteluun. Ja olihan muuten hyvää! Tätä tulee ehdottomasti tehtyä toistekin.

 

Kanelisten hasselpähkinäpikkuleipien ohjeen repäisin muistaakseni Pirkan sivulta. Pähkinän asemasta laitoin koristeeksi mantelin.
Piparit teen aina Paraisten piparkakkujen ohjeella. Huomasin vasta myöhemmin, että otin kuvan siitä piparilaatikosta, johon laitoin kaikkein tummimmat :)

Kakut laitan aina puolikkaina pakkaseen. Saahan ne sitten tarvittaessa kokonaisena tarjolle, mutta yleensä jouluna on niin paljon kaikkea, ettei yhtä laatua mene kovin paljoa.
Tryffelikakun ja papin piilotettavan hyvän -kakun olen jo aiemmin kuvannutkin, joten ne löytyvät aiemmista postauksista. Punaviinikakusta en sitten muistanut kuvaa ottaa, ja se kyllä katosikin pian parempiin suihin! 

Nyt lähdemme pienelle iltakävelylle. Huomenna sitten voisin näyttää muutaman jouluvalon, jotka värkkäilin vielä ikkunoihin. 

Leppoisaa lauantai-iltaa!

Tao
 


6 kommenttia:

 1. Mistä tota energiaa oikein tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on raahustanut viikon flunssan kourissa, niin on taivaallista päästä jotain tekemään jotain näkyvää!

   Poista
 2. Voi kun herkullisen näköisiä. minä en ole tehnyt vielä mitään, mutta onhan tässä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän vielä ole kiire tuon joulun kanssa, hyvin ehtii joulun laittamaan myöhemminkin :)

   Poista
 3. Selvästi olet jo tervehtynyt, kun leipomuksia syntyy tuohon tahtiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tauti ole selätetty. Noita leipomuksia ajattelin tehdä mahdollisimman paljon valmiiksi.Toiveissa on, että lapsia tulee jo hyvissä ajoin joulunviettoon kotiin, kunhan viimeiset tentit on hoidettu :)))

   Poista