maanantai 23. kesäkuuta 2014

Eteisen viimeistelyä

Juhannus tuli ja meni. Erikoista oli se, että grilliherkut syötiin sisätiloissa. Moista en muista tapahtuneet vuosikausiin! Ja toinen erikoisuus oli takan lämmitys juhannuksena! Oli niin kosteaa ja koleaa, että pieni lämmitys takassa toi kivasti mukavaa lämpöä sisätiloihin. Ulkona nyt ei pahemmin viitsinyt puuhastellakaan. Sen verran kuitenkin ennätimme ennen sadetta, että keväällä istuttamamme tuija-aidan alle lisäsimme hakekerroksen. Muut puuhailut onkin sitten tapahtuneet sisällä.

Eteiseen olemme asentaneet kurastopparin, jonka olemme hyväksi ja toimivaksi havainneet jo aiemmissa kodeissamme. Parille valaisimelle asennettiin kattorasiat rempan yhteydessä ja nyt niissä on myös valaisimet. Sopivan peilin löysimme myös seinälle.
Jo aiemmin eteisessä ollut seinälokerikko löysi paikkansa ja sen yläpuolelle löysin Raahessa vieraillessani kivan taulun.Istuin on vielä hakusalla tuohon eteiseen...ajattelin kyllä erilaisen istuinpehmusteenkin sopivan tuohon nykyiselle tuolille. Sopivaa en ole vielä löytänyt, enkä ole viitsinyt ompeluhommiinkaan ryhtyä. Näillä siis mennään toistaiseksi.

Ovien maalaus on myös aloitettu ja tästä näkyy mikä muutos on tulossa! 

Onhan tämä paljon rauhallisempi näkymä, kun ei näy ruskeita puuovia. Tuo tikashylly on sitten tuunauksen kohteena jossain välissä. Vielä en ole osannut päättää väriä, mutta JOTAIN väriä siihen on saatava. Aivan liian valjun valkoinen se on kaikkine valkoisine tavaroineen. Mietin tuota turkoosia (kyltti hyllyn päällä on oikeasti turkoosi), mutta en ole ihan varma. Ehkäpä asia kirkastuu minulle, kun annan asian hautua kiirehtimättä mielessäni. 
Sisähommia siis on puuhailtu - se mitä nyt yleensäkään on puuhailtu! Toivottavasti oikea kesä pian alkaisi, että pääsisi taas pihatöihin.

Ainoa perinteinen juhannusjuttu taisi olla se mansikkakakku, joka sekin sai päällensä myös kirsikoita ja pensasmustikoita. Se maistui yhtä hyvältä kuin aina ennenkin!

 
 
Palataan!

Tao

5 kommenttia:

 1. Melko hassua tosiaan, mutta kyllä takka ja tuo tuolin päällä lämmittävä lampaantalja tuntuu tänä juhannuksena jotenkin erityisen houkuttelevilta :).

  Hirmu muutos muuten tulee valkoisella maalilla :). Ovet näyttää ihan uusilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testattiin tuota oven maalausta yhdellä ovella ja lopputulos oli ihan kelvollinen. Siispä maalaamme loputkin ovet, jos vain sää senkin sallii eikä ole liian kosteaa ;-/

   Poista
 2. Ovien valkaisu on rhdottomasti oikea ratkaisu. Herkullisen näköinen kakku, slurps! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus oli vaihtaa talonkin väri tänä kesänä, mutta niin on kylmää ja kosteaa, että voi jäädä seuraavan kesän urakaksi ;/ Hyvä, jos kuitenkin nuo ovet saadaan käsiteltyä.

   Poista
 3. Todella havainnollinen mäntypuuovikuva!!! Ihan mieletön raikastusruiske!

  VastaaPoista