sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesäviikonlopun saldoa

Kyllä kesäisen lämmin sää ja aurinko saavat ihmeitä aikaan. Kiva viikonloppu alkaa olla vähitellen pakestissa, mutta ei huolta - kesä on vasta alkutekijöissään, joten tätä ihanuutta on tiedossa vielä runsain mitoin.

Perjantai valkeni sateisena ja koleana. Päätin käyttää tilaisuuden mahdollisimman hyvin hyödyksi, joten suuntasin kangaskauppaan. Muutaman tunnin istuminen ompelukoneen ääressä tuotti tulokseksi pari kesäistä paitaa.


 Oranssin joustopitsin alla on saman sävyistä trikoota. Paita oli koekäytössä lauantaina ja tykkäsin kovasti!


Kirjavampi versio on ohutta, muttei täysin läpikuultavaa kangasta. Tämä oli koekäytössä tänään ja tulee käyttöön jatkossakin.

Lauantaina kävimme inspiraatiovierailulla tuttaviemme luona. Heillä on nimittäin upea pihapiiri mitä erilaisimpine kasveineen. Kaiken lisäksi heillä on ehtymätön tietomäärä kaikkeen mikä liittyy kasveihin, puutarhaan ja luontoon. Heidän innoittaminaan ja avustuksella innostuimme mekin puutarhanhoidosta aikanaan. Tuon vierailun päätteeksi suuntasimme puutarhalle ja mukaamme jäi heti pari koristeomenapuuta.


Siellä ne nyt ovat rinnakkain tontin kulmauksessa.

Samalla reissulla ostimme myös väliaikaisratkaisuksi tarkoitetun katoksen pihalle. Tarkoitus on tehdä (ei tänä kesänä) uusi isompi terassi katoksineen takapihalle. Tällä hetkellä näkö-, sade- ja aurinkosuojaa ei pihalta löydy. Siispä virittelimme parilla seinäkkeellä olevan katoksen pihalle, jotta voimme syödä ja nauttia kesästä heti. Näillä kyllä mennään siihen asti, että ennätämme saada kiinteämmät rakenteet.


Vietimme lauantai-illan kahdestaan mieheni kanssa, ja testasimme katoksen toimivuuden käytännössä. Hyvin maistui grilliruoka!

Tänään kävimme mutkan Tampereella ja samalla reissulla tarttui mukaamme muutama kasvi puutarhalta.


 Riipparaita, kurjenmiekkoja...


jaloritarinkannuksia ja syysleimuja.


Aika mitättömän pieniltä ja vähäisiltä näyttää vielä, mutta siitä se vähitellen täyttyy. Tiedän kyllä, että näinkin isoon penkkiin on syytä laittaa useampia samaa lajia olevia kasveja, jotta lopputulos ei ole sitten kovin rauhaton. Katsotaan sitten loppukesästä mikä on tulos ; )

Iltapäivällä haimme tyttäremme, joka kotiutui Unkarin reissulta. Soittelimme myös vanhemmilleni, jotka olivat matkalla Viroon ja sukulaispariskunnalle, joka oli lähdössä Puolaan. Mielessä pyöri myös ystäväni, joka kotiutuu Pariisin matkaltaan. Ja kaiken tämän tuloksena - lämmin kesäsää, ulkona ruokailu, puutarhat ja sukulaisten matkat - minulle iski aivan hillitön matkakuume!!! Matkoja ei meillä koskaan suuremmin etukäteen suunnitella, vaan sitten mennään, kun siltä tuntuu. Nähtäväksi jää talttuuko kuume poppakonsteilla, vai onko ainoa hoitokeino lähteä mutkaista tietä näkymättömiin?!

Tao


4 kommenttia:

 1. No ihan oli kuule samat fiilikset tänään, kun pelattiin helteessä golfkisaa. Tuli ihan sellainen olo, että ollaan jossain eteleässä ja koska ei oikeasti oltu, tuli ensimmäistä kertaa moniin vuosiin mieleen, että pitäiskö lähteä. Ans kattoo ny.

  Ja mitä noihin tyhjältä näyttäviin istutusalueisiin tulee, niin mulle on aina käynyt niin, että täyttääkseni tyhjän tilan mahdollisimman äkkiä, olen istuttanut kasveja ihan liian liki toisiaan ja nyt siitä sitten saa kärsiä, kun kaikki tunkee toistensta tontille ja mikään ei näytä miltään.
  Mutta ei se oo niin justiinsa. Pääasia, että aurinko paistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kisa meni hyvin :) Minulla taitaa olla kolmen vuoden golf-tauko takana...jotenkin se vain on jäänyt. Olen kyllä käynyt katsastamassa läheisen kentän, mutta bägi on pysynyt varastossa.

   Poista
 2. Tosi kauniita ompeluksia olet tehnytkin!
  Istutuksista tulee vielä upeat, vaikka ne taimet siinä istutusvaiheessa aina niin pieniltä näyttävätkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden päästä sitten näen millainen on loppputulos. Nyt ostelen kasveja tuohon ympyräpenkkiin ihan mutu-tuntumalla. Voihan niitä sitten siirrellä, jos kovin pieleen menee :))

   Poista