torstai 5. joulukuuta 2013

Joululevyjä ja paras joulukoriste

"Mikäpä pahan tappaisi" on sanonta ainakin jossain päin Suomea. Kuten Mamalle kommenttiin vastasinkin, niin olen pyöritellyt kyseistä sanontaa mielessäni ja tullut siihen tulokseen, etten ole ainakaan läpeensä paha ihminen, koska tämä paraneminen on niin tiukassa. Vaan nyt ollaan jo nousukiidossa, joten enköhän saa pian jotain näytettävää tänne sivuillekin.
Eilenen meni ihan sohvalla parannellessa ja samalla soittelin vanhoja joululevyjä. Vanhoja siksi, että joululevyjä tulee ostettua todella harvoin ja toisaalta niitä myös todella vähän kuunnellaan. Kyllähän niitä yllättävän iso pino kaapista löytyi, mutta neljä niistä valitsin esiteltäväksi.Mamban joulualbumi on sellainen mukava, kevyt pikkujoululevy. Ehdottomasti ennen joulua soitettava!

The three tenors at Christmas on levy, jota minä voin soittaa vain yksin ollessani. Muut eivät ole siitä niin innostuneita, joten yksin ollessani namikat kaakkoon ja nauttimaan!

Tarja Turusen Henkäys ikuisuudesta on ihanan tunnelmallinen joululevy. Siitä jos mistä pääsee taianomaiseen joulutunnelmaan!

Vesa-Matti Loirin Sydämeeni Joulun Teen on meidän perheen eniten soitettu joululevy. Se on takuuvarma ja kelpaa kaikille!

Toki jouluista hyvää musiikkia on vaikka ja kuinka paljon, mutta kuten sanottua, ei tätä kausilajia tule ostettua kovin usein. Jouluiset livekonsertit ovatkin sitten ihan eri luokkaa tunnelmantuojina!

Näistä jouluisista ajatuksista tuli mieleeni Kaaoksen kesyttäjän Annukan esittelemä lemppari joulukoriste. Olihan todella söpöt poikien tekemät enkelit! Minun oma suosikkinin joulukoristeista on myös vanhimman lapseni (nykyisin 24 v. nuorimies), joskus ala-asteella muovaamat laulavat tontut.Minä kuulen kuinka tässä vedetään oopperatenorin äänellä kappaletta Oi Jouluyö! Eikös tuo lauluasentokin jo kerro, että kovaa ja tunteella laulu raikaa!

Vaan nyt saa fiilistelyt loppua ja täytyy tarttua toimeen. Tavoitteena oli, että sataisiin remppajutut selviksi tulevan pitkän viikonlopun aikana. Sen jälkeen pääsen laittamaan kodin kunnolla kuosiinsa ja vihdoinkin rauhoittumaan joulunalustunnelmaan, josta yleensä niin paljon pidän. Ja onhan minulla tulossa yksi tuunaushommakin esille...en sitten malttanut odotella sen lasikaapin kanssa, jossa säilytämme leffavarastoamme! Hmm. elämä näyttää voittavan vähitellen...

Tao

2 kommenttia:

  1. Heti tulee noista ihanista laulavista tontuista Pavarotti mieleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minustakin! Melkein kuulen hänen äänensä. Eikä noiden tonttujen tekijä ole suinkaan meidän perheen taiteilija...on vaan sattunut niin ilmeet kohdilleen - ainakin äiskän mielestä.

      Poista