torstai 12. joulukuuta 2013

LahjamietteitäTämä on harvinainen joulunalusaika, sillä vielä ensimmäistäkään pakettia en ole hankkinut, vaikka eihän niitä paketteja enää kovin paljoa tarvitsekaan haalia.Meillä on perheen kesken ollut parina viime jouluna uusi "perinne". Koska kaikki lapset ovat jo aikuisia (nuorin 17), niin joulunvietto lahjaröykkiöineen on muuttanut muotoaan. Pääosassa on ruoka, yhdessäolo ja joulun tunnelma. Lahjat eivät enää ole se kohokohta.


 Opiskelijoilla on budjetti pieni, joten lahjan ostaminen jokaiselle perheenjäsenelle olisi kova ponnistus. Keksimme siis arpoa kuka kenellekin lahjan ostaa. Jokaisen perheenjäsenen nimi kulhoon ja vuorotellen siitä nimi nostettiin. Eihän se ihan ensimmäisellä eikä toisellakaan kerralla onnistunut, koska aina joku sai oman nimensä. Mutta lopulta oli jokaisella tiedossa kenelle lahjan valitsee. Tämähän ei suinkaan ole uusi keksintö, vaan tiedän, että tätä tapaa on käytetty paljonkin varsinkin isoissa perheissä. Meille tämä on kuitenkin uusi ja mukava tapa. Jokainen saa huolella valitun lahjan ja jokainen myös pääsee miettimään lahjan valintaa toiselle. Parina vuonna olemme näin tehneet ja todella hyviä lahjoja ovat valinnat olleet. Siinä lahjoja jaettaessa sitten selviää salaisuus, kuka on kenellekin tämän "ykköslahjan"  hankkinut.


Ja tietenkin yksi hyvä pointti nuorten mielestä on se, että vanhemmat rahoittavat yhdessä sovitun lahjabudjetin!
 
Tänään on ollut sellainen täysin vedoton päivä. Mitään järkevää en ole saanut aikaiseksi, joten annoinkin itselleni luvan vain latailla akkuja. Huomenna ajattelin sitten käydä kaupoilla hoitamassa oman lahjahankintani - idea on jo valmiina!Ehkäpä se hukkaamani joulumieli vielä löytyy...

Tao

2 kommenttia:

  1. Kauniita valkoisia koristeita, juuri sellaisia mistä minä tykkään.
    Me sovittiin nuorten kanssa ettei osteta paketin pakettia, kun ovat jo kolmekymppisiä. Ja on ihan turhaa ostaa sellaista mitä toinen ei tarvitse.
    Sukkia tietysti voisi antaa, mutta kun olen sellainen äiti joka ei sukkia kudo !

    VastaaPoista
  2. Ihan fiksua sopia, ettei mitään turhaa ostella. Tavaraa tahtoo kertyä joka nurkkaan turhan paljon muutenkin. Ja huomasinpas tänään kaupassa, että noita sukkia saa kyllä kaupastakin.Toden sanoakseni ne ovat vielä paljon mukavampia kuin itse neulotut (ainakin minun tekemät). Keskity siis vain rauhassa niihin käsitöihin joista pidät :))

    VastaaPoista