Kardemummakakku
250 g voita
3,5 dl sokeria
3 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 putkilo kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
Sokeri ja rasva vatkataan kuohkeaksi. Munat lisätään yksitellen vatkaten. Lisätään jauhot ja mausteet. Taikina kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 175 C noin tunti.
Kakku säilyy hyvin ja maku jopa paranee parin päivän säilytyksellä.
Papin piilotettavan hyvä kakku
200 g voita
3 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
3/4 dl tummaa kaakaota
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata rouheena
1 tlk kermaviiliä
2 rkl maitoa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää vielä suklaaraaste vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja kääntele seos taikinapohjaan. Lisää kermaviili ja maito. Paista 175 C noin 50-60 min. Hyvää sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa tarjottuna. (Minä en tosin tuota kermavaahtoa ole kylkeen laittanut...)
Yksi perheemme suosikkikakku on nimeltään tryffelikakku. Niitä olen lupautunut leipomaan pari kappaletta tuleviin joulumyyjäisiin. Voisin laittaa niistäkin ohjeen tänne talteen sitten, kun olen ne leiponut ja kuvannut.
Ihanaa viikonloppua!
Tao
PS: Jos ennätän kuvata ja kirjoittaa, niin päivitän olohuoneen tilannetta. Siellä on nyt seinäpinnat valmiina.
PS: Jos ennätän kuvata ja kirjoittaa, niin päivitän olohuoneen tilannetta. Siellä on nyt seinäpinnat valmiina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti