perjantai 6. joulukuuta 2013

Lasikaapin uusi ilme

Eihän siinä kauan mennyt, kun tyhjensin meidän "elokuvakaapin" ja raahasin sen pesuhuoneeseen hiottavaksi. Sitten raahaus kodinhoitohuoneeseen suojapaperien päälle ja maalaamaan. Kahdella maalauskerralla sain itseäni tyydyttävän lopputuloksen. Kaapin kuivuessa kävin paikallisessa maalikaupassa kyselemässä vaihtoehtoja lasiovien tuunaamiseen. Heillä ei valitettavasti ollut lasiin kiinnitettävää kalvoa, eikä kuulemma sellaisia aineita, joilla lasiin saisi näkösuojaa. Muita liikkeitä en viitsinyt sitten kiertää, vaan ajattelin käydä Bauhaussissa sitten, kun on seuraavan kerran käyntiä Tampereella tai Turussa. Se kaappihan siis näytti tällaiselta ennen käsittelyäni.


Ja sitten käsittelyni jälkeen tulos on tämän näköinen.

 


 Pika-avuksi noihin lasioviin suihkutin lumispreitä, ja jätin keskelle sydämet ihan joulun kunniaksi. Hieman mietin mitä kommentteja saan, kun kotiväki näkee luomukseni - olisiko kenties liian romanttinen? Mutta hyvin ottivat vastaan tekoseni, kun kiirehdin selittämään ovien väliaikaisuuden. Tykkäsivät!






Verhotkin sain eilen ommeltua ikkunaan. Tilasin kankaat Cellbesiltä halpaan hintaan 3.95 / metri. Eiväthän ne huippulaatua ole, mutta ihan tyytyväinen olen lopputulokseen. Tässä kuvassa näkyy myös torkkupeitto, jonka löysin Hurrikaanista. Se oli ihan pakko ottaa mukaani, sillä 12.90 tuosta ihanan pehmeästä ja kookkaasta torkkupeitosta oli ylitsepääsemätön tarjous. Samalla reissulla ostin myös pari punaista joulutyynyä. Kuvassa tuo taaempi tyyny, jonka kuvio vain hieman pilkahtaa toisen tyynyn alta. Hakusalla olisi pari valkoista pörrötyynyä, mutta vielä en ole löytänyt sopivia hinta/laatusuhteeltaan. Pikkuhiljaa siis valmiin oloista tulee.
Nyt täytyy lähteä kohden keittiötä, sillä katselin juuri äsken Maman Keittiössä blogia, jossa Mama oli loihtinut ihanan houkuttelevan annoksen vuohenjuusto-lohipastaa. Nälkä yllätti!

Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa kaikille!

Tao

4 kommenttia:

  1. Jos tykkäät ompelusta, kipaise hakemaan toinen torkkupeite ja tee tyynyt siitä! ;o)
    Tykkään noista vanhoista tummista lasikaapeista, mutta eipä ole hassumpi valkeanakaan! Olen joskus myös etsiskellyt (suihkuhuoneen oveen) jotain koristeteippasua, mutta kun ei silloin löytynyt, on koko asia unohtunut... Pitääkin taas vähän silmäillä tarjontaa! ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos loistavasta ideasta! Joskus toisen täytyy kädestä pitäen näyttää mitä tehdä, kun itse ei näe ratkaisua. Minähän kipaisen kauppaan hetimiten! Minä olen myös aina tykännyt noista vanhoista ja ruskeista huonekaluista - tämä talo vain oli tumma pimeä luola, jossa ei ollut muuta väriä kuin ruskeaa eri sävyinä ja huono valaistus. Meille tuli siis pakonomainen tarve saada vaaleutta ja ilmaa ympärille! Vinkkaan teipeistä suihkuhuoneen oveen, jos sellaista tulee kohdalle...

      Poista
  2. Minusta tuo tuunattu versio on oikein kaunis ja varsinkin tuo lumispray peittää kivasti osittain kaapin sisällön! Kiitokset pastakehuista! Se muuten oli todella hyvää :)
    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvassa tuo spreijaus näyttää aika vaalealta, mutta livenä se on aika peittävä. Menettelee siihen asti, kunnes löydän sopivat teippaukset. Aion ehdottomasti kokeilla sitä pastaa, se ei voi olla muuta kuin hyvää.
      En muuten tiedä miksi tuo matkakertomusblogisi ei päivity oikein lukulistalleni. Siinä näkyy aina vanhan postauksen otsikko. Olen yrittänyt poistaa ja laittaa uudelleen yms. Täytynee kysyä pojalta, kun hän seuraavan kerran tulee käymään - hänelle nämä ovat oman alan juttuja.

      Poista