perjantai 10. tammikuuta 2014

Perjantaipuuhia

Tänään on ollut siivouspäivä. Kun paikat oli käyty läpi, päätin leipoa jotain pientä viikonlopun päiväkahveja ajatellen. Se jokin pieni oli sitten Runebergin tortut. Eilen niitä Turussa Aschanin tiskissä ihailin, mutta en kuitenkaan maistanut, joten nyt niitä oli sitten tehtävä. Kinuskikissan ohjetta hieman mukaillen tein oman versioni.


Sen verran muutin ohjetta, että kerman korvasin vaniljakastikkeella ja jätin vaniljasokerin pois. Käytin tavallisia vehnäjauhoja, joista osan korvasin ruiskorppujauhoilla. Kostukkeena käytin rommiaromilla maustettua vettä.

Eilen mainitsinkin pitkän tauon jälkeen taas ostaneeni tyrnimehua. Siis sellaista 100% , makeuttamatonta ja säilyntäaineetonta. Se ei maun puolesta ole kenenkään meidän suosikki, mutta minulla on tapana laittaa pari ruokalusikallista aamuisin tuoremehun joukkoon. Meillä on sellaiset desin vetoiset tuoremehulasit joihin tuon coctailin teen. Minun suosikkini on tyrni/omenatuoremehu. Pirteä aloitus aamuun! Sen jälkeen hieman rasvatonta maustamatonta jogurttia, mustikoiden ja paahdetun pellavasiemenrouheen  kanssa. (Pellavarouhepaketissa on maininta, että yhdestä ruokalusikallisesta saa 100 % päivän omega-3:sta ja 2 rkl:sta saa 22 % päivän kuiduista.) Siis varsin terveellistä ja vatsaystävällistä!

Oli ihan pakko laittaa tämä pieni terveellinenkin viittaus tähän, ettei meidän ruokavalio vaikuta pelkältä herkuttelulta. Kohtuus kaikessa on kuitenkin hyvä ohje!

Viihtyisää viikonloppua,

Tao

4 kommenttia:

  1. Kauniin näköisiä torttuja, varmasti myös maukkaita. Saisinkohan minäkin aikaiseksi tehdä Runebergin torttuja.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runebergin päiväänhän on vielä lähes kuukausi, joten hyvin on aikaa leipoa!

      Poista