perjantai 31. tammikuuta 2014

Viiden minuutin pannunalusta

Huomasin tuossa taannoin, että minulla olisi käyttöä uudelle pannunalustalle. Minne lie hävinneet entiset...saatoin nakella huonot roskiin viime kesän muuton aikaan. Nyt olen käyttänyt alustana patalappuja. Oikeastaan käytän alustaa vain teepannun alla, kattiloille kun on metallinen alusta työpöydällä.

Leikkasin pahvista neliön ja joka sivulle kolme pientä lovea. Sopivaa narua minulta ei löytynyt, mutta yksi paksu lankakerä kylläkin. Sitä sitten kieputtelin tekemäni muotin ympärille seuraavasti.


Kieputtelin neljä kerrosta ja sen jälkeen solmin lankojen risteyskohdat tiukasti yhteen. Koska muottini oli sen verran pieni, virkkailin vielä reunoille kerroksen pylväitä ja kiinteitä silmukoita. Siinähän se sitten on koko juttu.

 
Tällä yksinkertaisella idealla voi tehdä mitä ikinä mieleen juolahtaa huiveista tyynynpäällisiin saakka. Kehikon hammastuksia lisäämällä olisi saanut tästäkin hieman kevyemmän oloisen alustan. Kävi kuitenkin niin, että eilen tyhjensimme lajittelulaatikot, joten pahvia kehikon tekoon ei tuon enempää löytynyt. Vaan tulipahan käytettyä tuokin lanka, joka on lojunut lanka-arkussani tosi pitkään.

Ihanaa viikonlopun alkua!

Tao

4 kommenttia:

 1. No sen teossa ei kauan nokka tuhissut...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lanka muistuttaa paksua narua, niin äkkiäkös siitä saa näkyvää aikaan.

   Poista
 2. No niin ja ihmettelit kun tein peiton 10 päivässä. Mutta sinä se vasta nopea olet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Mamalle vastasinkin, niin lanka on paksua kuin naru, joten äkkiäkös siitä kieputtelee yhden alustan. Mutta pitsihuivia on koossa vasta n. 70 cm ja toinen mokoma vähintään pitäisi saada aikaan...siihen tarvitsisin moottoroidut kädet - jotka epäilen sinulla olevan :)))

   Poista