sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mitä kaapista löytyy kakku

Minä olen sellainen kausikokki. Toisinaan intoa ja suunnittelua riittää viiden ruokalajin kauniisti katettuihin aterioihin, toisinaan kaikki muu kiinnostaa paitsi kokkaus. Silloin mennään fiilispohjalla ja turhaa vaivaa näkemättä. Sunnuntaisin meillä on aika usein tarjolla kalaa, lohta enimmäkseen. Niin siis tänäänkin, lohta ja uunijuureksia. Jälkiruokaa en kuitenkaan ollut ajatellut ollenkaan. Siinä sitten ruuanlaiton yhteydessä katsastin kaappien sisällön ja päätin tehdä kakun, joka saisi ajaa sekä jälkiruuan että kahvipullan tehtävän. Siispä tein sokerikakkupohjan appelsiinkuoriraasteella ja muscovadosokerilla höystettynä. Valmiin pohjan kostutin appelsiinista puristetulla mehulla. Väliin vispasin avatun kermapurkin lopun, tyhjensin pari hillopurkin loppua ja paahdoin vielä mantelilastuja lisämakua antamaan. Päälle loput kermat ja minivaahtokarkkeja sekä pieni ripaus kaakaojauhetta.


 Ei mikään ammattilaiselle esiteltävä juttu, mutta hyvin näytti maistuvan...Aika paljon meillä siis kokkaillaankin periaatteella, että hyviä aineksia yhdistämällä lopputulos voi olla vain hyvää! No joo, tiedän, että parasta saa, kun viitsii nähdä hieman vaivaa, suunnitella etukäteen ja tehdä ohjeen mukaan. Niin meilläkin tehdään joskus, ainakin juhliin!

Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

Tao

2 kommenttia:

 1. Aloin ihan ääneen voivottaa, oi, oi , oi :)
  Kyllä kelpaisi mullekin ISO pala. Teetä juuri juon, mutta on minulla leipää, missä on päällä kraavilohta ja kananmunaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Graavilohi ruisleivällä ON mitä suurinta herkkua! Toinen suolainen herkku on mielestäni pari suolakeksiä, valkohomejuustoa ja viikunahilloa NAM!

   Poista