maanantai 27. tammikuuta 2014

Sytykeruusuja

Pakkaset ovat hieman hellittäneet, mutta viime viikkoina on meilläkin polteltu takassa tulta aika ahkerasti. Jopa niin, että sytykkeet ovat huvenneet aika vähiin. Siitä johtuen sainkin idean tehdä pienen satsin sytykeruusuja. Minulla oli vain yksi iso kananmunakenno, jonka revin ruusukkeiksi. Tuli siitä kuitenkin kaksitoista sytykettä. Autotallissa oli iso purkki lähes täynnä kynttilänpätkiä. Kasasin niitä ihan sattumanvaraisesti kattilaan, joten lopputuloksena oli aika epämääräisen värinen neste. Pääasia kuitenkin, että ruusukkeet saivat pintaansa steariinikerrokset ja ajavat kyllä nyt asiansa pesän sytykkeinä.Ei varsinaisia kaunokaisia, vaikka lopuksi tiputtelin punaista steariinia somisteeksi. Sitä oli kyllä niin vähän, että lopputulos oli lähinnä sotkuinen. Olisi tietenkin järkevää kerätä tarkikkeita isompi määrä, ja valita sulatettavat kynttilänpätkät värin mukaan. Olisi sitten lopputuloskin kaunis. Tämä nyt on sellaista todellista kierrätystä nollabudjetilla...silloin kun huvittaa vähän askarrella.

Tao

2 kommenttia:

  1. Loistava kierrätysidea! Onkos sillä loppujen lopuksi väliä, miltä ne sytykkeet näyttävät, kun nehän kuitenkin palavat pois? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän sillä mitään väliä ole. Toki olisi mukavampi laittaa kuva esille, kun olisivat nättejä, vaan hyvin ovat sytytyshommansa hoitaneet!

      Poista