perjantai 17. tammikuuta 2014

Ei sitten ommella!

Pengoin vaihteeksi kangasvarastoani. Mielessä pyöri ideat jonkun kivan somisteen laittamisesta eteisen oveen. Se kun on aika ankean ja paljaan näköinen ilman jouluisia koristeitaan. Löysinkin taannoin ostamastani palakangaspussista jotain sopivaa. Päädyin vaaleaan kankaaseen, jossa on pienet kukkakuviot vaaleanpunaisella ja vihreällä. Aika yllättävää tuo kukkakuvio minulle, mutta kun nyt pitää saada pieniä ripauksia tuota vaalenpunaista. Ainahan voi kokeilla ja ainahan voi vaihtaa toiseen, jos ei sitten miellytäkään.Tuota pitsiä ajattelin käyttää myös. Aika hempeä kokonaisuus taitaa tulla!

Kävinpäs vielä lenkkeilemässä kangaskaupassa ja löysin alesta kahta pirteää trikoota, joista on tarkoitus tehdä itselleni tunikat.Sitten vain kotiin piirtelemään kaavoja. Ottobre 5/2013 lehdestä piirtelin toisen tunikan kaavat ja leikkasin samantien kankaankin. Sitten vain ompelemaan. Ensimmäiseksi koneeseen pääsi juurikin tuo tunika.
Muutama sauma menikin kivuitta, mutta sitten! Jostain kumman syystä ompelu tyssäsi langan katkeiluun ja viheliäisten lankasylttyjen kertymiseen. Ei auttanut mitkään konstit joita keksin kokeilla. Se siitä sitten!
Arvatkaa vain harmittiko, kun oli sellainen ompeluinnostus päällä! Ei siinä muu auttanut kuin viedä kone huoltoliikkeeseen. Katsotaan nyt mikä siinä on vikana. Jos siitä kohtuudella saa toimivan niin hyvä juttu, mutta uuden hankintakin voi olla edessä...

Olisin toki halunnut saada ompelukset valmiiksi, mutta mitätön harmihan tuo kuitenkin oli.
Piristinpäs kuitenkin itseäni ja pesuetta leipomalla kakun päiväkahvin kaveriksi.


Kakku on aiemmin julkaisemani tryffelikakku pienin muutoksin: vaniljan tilalle rommia, osa sokerista muscovadosokeria ja lisämausteeksi vielä mariannerouhetta.

Huomenna olisikin sitten tiedossa ostosreissu Tampereelle. Pitäisi löytää tyttärelle hieman juhlavampi puku, kengät ja mitä kaikkea sitten tarvitaankaan. Tiedossa siis täysi työpäivä!

Viikonloppuja,

Tao

2 kommenttia:

  1. Kauniita kankaita, sinulla on selvästi jo kevättä rinnassa. Voi itku, noita koneita, itsekin olen joskus joutunut omani kanssa tappelemaan.
    Nami tuota kakkua tahtoisin maistaa :)

    VastaaPoista
  2. Tuolla auringolla on ihmeellinen vaikutus. Vaikka pakkanen paukkuu, niin siitä huolimatta kevät alkaa vähitellen nousta mieleen :)))

    VastaaPoista