lauantai 2. marraskuuta 2013

Hyvää pyhäinpäivää!

Tämä päivä on mennyt ihan tupehtiessa. En oikein ole "pyhäpäivä"-ihminen. Nuorempana suorastaan inhosin sunnuntaipäiviä ja nimenomaan sitä sunnuntaiolotilaa, joka silloin vallitsi. No se olotila jäi taakse siinä vaiheessa, kun lapset olivat pieniä. Eikä se kyllä varsinaisesti ole palannut sen jälkeenkään. Aina sitä jotain puuhastelua löytyy. Päätinkin sitten leipoa kakkaran päiväkahville. Porkkanakakku on herkkua, joten tuumasta toimeen. Hyvä ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta täältä.
Kaikkia aineita minulta ei löytynyt, joten pienillä muutoksilla mentiin. Sikke Sumarin ohjelmasta "Ruokaa rakkaudella" joskus omaksuin tämän kikan rypistää suurehko leivinpaperi ruttuiseksi ja sitten vuorata vuoka sillä. Kakkuun tulee kauniit ryppyreunat ja vuokan pesu on vaivatonta.


 Tässä lopputulos.  Linkki ohjeeseen siis oli tuolla yllä, mutta muutokset olivat seuraavat:
appelsiininkuoren tilalle laitoin pilttipurkillisen persikkasosetta, fariinisokeria oli vain yksi dl - 2 dl oli sitten tummaa muscovadosokeria, yhden desin vehnäjauhoja korvasin ruisleseillä. Pohjasta tuli ihan hyvä.
Kuorrutus ei ihan ollut mieleeni: minulla oli appelsiinituorejuustoa, valkosuklaata ja hedelmätuoremehua.
Parempaa on alkuperäinen!Päiväkahvin kera kakku kyllä maistui.

 Iltakin alkaa vähitellen hämärtyä, joten meillä syttyvät pian tuikut ja lyhdyt. Se on kylläkin meillä aina mieheni puuhia. Hän hoitaa meidän perheen kynttilä-, roihu- ja takkahommat siis kaiken tulella tuuskaamisen - minä vain nautin tunnelmasta!

Tao


2 kommenttia:

 1. No nythän sit pääsin liittymään oikein virallisesti lukijaksi. Jess! Tulee nämä sinun päivitykset suoraan näkösälle sitä mukaa kun ilmestyy, niin ei jää oman muistin varaan käydä katsomassa. Se kun on aika hataralla pohjalla :D

  Jos jossain olen huono, niin se on kyllä leipominen. Mutta kiva katsoa, kun muut osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan! Nykyään leivon vähemmän kuin ennen - on tuo perhe jo pienentynyt. Ja yleensä en malta olla muuttelematta ohjeita. Joskus sitten onnistuu, toisinaan taas ei.

   Poista