torstai 28. marraskuuta 2013

tilkkupeitto ja tyyny

Olen aina ihaillut tilkkutöitä ja kunnioittanut niiden tekijöitä. Mikä työ onkaan valita kankaat, suunnitella malli, leikellä tarkkuutta vaativat palaset ja vasta sen jälkeen ryhtyä ompelutyöhön. Siispä olen vain ihaillut enkä koskaan ole vakavasti harkinnut ryhtyväni moiseen tarkkuutta ja pitkää pinnaa vaativaan puuhaan. Vaan nytpäs sen tein! Tosin heti alkuun on myönnettävä, että tämä on laiskan naisen tilkkutyö. Malliakaan en edes suuremmin suunnitellut, kunhan vain ompelin palasia yhteen siinä järjestyksessä kun ne käteeni osuivat.
Kaikki sai alkunsa siitä, kun menin kangaskauppaan ihan muissa asioissa. Siellähän oli myynnissä valmiita tilkkutyöpaketteja. Siis valmiiksi leikattuja kangassoiroja riittävästi torkkupeittoon ja vielä ohjekin paketin takana. Siis tällainen.

Sitten olikin helppoa ommella valmiita nauhoja yhteen ja leikellä sopiviksi paloiksi ja taas ommella...
Tähän minä metsästin sitä vanulevyä muutaman päivän ja sehän oli sitten vain taustakankaan ja täytteen kiinnittäminen ja homma oli valmis.
 Taustakankaaksi valitsin tummansinisen fleecen, jotta torkkupeitosta tulisi mukavan pehmoinen ja lämmin päiväunien kaveri. Tyynyyn käytin sitten loput tilkkupalaset ja sain kuin sainkin siitä 40x60 cm kokoisen tyynynpäällisen, jonka toinen puoli on myös fleeceä.
Tiedän, että oikeat tilkkutöiden tekijät suunnittelevat värit ja mallit jne., mutta minä olen ihan tyytyväinen tähän aikaansaannokseeni! Onpas nyt sitten tätäkin tullut kokeiltua. Minne tämä lopulta päätyy, onkin sitten ihan toinen juttu...

Viimeinen ranskan tunti ennen joulua olisi tänään, joten nyt on vielä otettava kirja esille saatava harmaat aivosolut töihin.

Tomeraa torstaita!

Tao

8 kommenttia:

 1. Kaunis! Ehkä tilkkutyökärpänen iski isomminkin? ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä yleensä käy, että nälkä kasvaa syödessä! Uskoisin, että pienen purman olen saanut ;))

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oli kiva aloittaa tuollaisella paketilla, ehkä jatkossa sitten voisi koittaa ihan oman suunnitelman mukaan...

   Poista
 3. Voi kun kaunis. Tykkään lilasta ja tuo on sellainen jonka meillekin haluaisin !

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Pidän kyllä itsekin noista väreistä.

  VastaaPoista
 5. Mahtavan tilkkupeiton olet tehnyt, nuo värit ovat kertakaikkiaan upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihka ensimmäiseni tilkkutuotokseni ja tyytyväinen olen itsekin :)

   Poista