keskiviikko 13. marraskuuta 2013

olohuoneen muutos alkakoon

Eilen otin kameran käteeni ja kuvasin olohuoneen lähtötilanteen. Tästä siis lähdetään .


 Sitten matto rullalle, seinät tyhjiksi, irtotavarat koriin, verhot pois ja se kaikkein helpoin ja hauskinkin homma oli käsillä - tapettien repiminen. Siis hauskaahan siinä on vain se osuus, kun tapetti todella irtoaa suurina liuskoina. Ikävää hommaa on sitten se tapettijämien irrottaminen kaikilla mahdollisilla ja mahdottomillakin poppakonsteilla. Mutta siinä vaiheessa ei vielä olla. Kaksi seinää saa uudet levyt ja villoituksen väliin, joten niissä kohdin ei tarvitse entisille pinnoille tehdä mitään. Familyman irroitteli vielä illalla listat ja purki verhokapan, joten minä pääsin irroittelemaan naulat listoista.


 Ainakin tuhoa on saatu aikaiseksi, joten paluuta ei enää ole. Siispä eteenpäin niin kuin mummo lumessa.Mutta ne värit! Seinällä on harmaan sävymallit, ja niitä siinä puntaroidaan edelleen. Muutama on jo noista hylätty, mutta eri valoissa suosikiksi ei vielä ole noussut ehdotonta vaihtoehtoa. Se on kuitenkin varmaa, että maalia tulee pintaan, emme ole tapetti-ihmisiä. Upeita tapetteja kyllä on kaupat pullollaan, mutta maalipinta on sitten jatkossa mukavampi muuttaa niin halutessaan.
Seuraava vaihe on kuitenkin katon valkaisu, ja sen jälkeen on seinien värikin oltava valittuna.
Ei kun hommiin!

Tao

2 kommenttia:

 1. Jess! hauska päästä seuraamaan muutosta. Ja ilahdutavaa, että oot noin valveutunut, että oikeasti katselet noita värimalleja seinällä kaikissa valoissa. Suuri osa kun vaan tihrustaa kaupan valohyllyssä ja tekee päätöksen jo siellä.
  Ja jos joku väri on vaikea, niin se on harmaa. Etenkin jos huone on päiväauringon puolella.Että maltti on tosiaankin valttia :). Ja sekin vielä vaikeuttaa, että jos valitsee pikkupalan perusteella omata mielestään hyvän tummuusasteen, niin isona pintana se onkin sitten paljon tummempi. Mutta turhaan tässä paasaan, kun varmaan tää on sulle tuttua asiaa :). Kunhan aina innostun remonteista. (Ja jotenkin musta tuntuu, että saatetaan jopa asua samassa kaupungissa tai ainakin hyvin liki, että jos kaipaat apuja johokin sisustusjuttuun, niin tiedät mistä löytyy ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi! Kaikki vinkit ja näkökulmat ovat tervetulleita, aina niistä jotain uutta ajateltavaa saa. Ammattilainen en alalla ole, mutta useampi remppa on miehen kanssa yksissä toteutettu, kun muutamaan kertaan olemme paikkaa vaihtaneet. Sehän tässä onkin, kun on löydettävä tasapaino värin voimakkuuden ja valonkaipuun välillä. Ja samaan päätelmään olen minäkin tullut, että lähekkäin ehkä asustelemme - olisiko se sähköliikkeen näyteikkuna antanut suuntaa...joka tapauksessa on kiva tietää, että apuja löytyy läheltä ;)

   Poista