perjantai 22. marraskuuta 2013

Pieniä joulun häivähdyksiä

Kyllä ne jouluiset jutut vähitellen alkavat pyöriä päässä. Eikä siinä mitään, sillä olen aina tykännyt joulun ajasta. Kaikki valmistelut, jouluvalot, lahjojen suunnittelu ja jopa kauppojen joulutunnelma ovat minun mieleeni. Tiedän, että toiset kammoksuvat kauppojen joulukrääsää ja kaikkialta korviin tunkevia joululauluja sekä ihmismassojen määrää. Minä kuitenkin pidän siitä - enimmäkseen. Ainoa miinuspuoli on siinä, että en pidä shoppailusta tungoksessa! En esimerkiksi koskaan käy Stocmannin hulluilla päivillä tai liikkeiden avajaisissa tai missään vastaavissa "hyviä löytöjä tarjoavissa" tilaisuuksissa. Toki vastaavat yleisöryntäykset voi usein välttää ja tilata vastaavat tuotteet rauhassa nettikaupan kautta. No ainahan ei kaikkea voi siten saada, mutta jos jotain todella haluan niin mieluummin maksan siitä muutaman euron enemmän kuin yritän rynniä väkijoukossa kyynerpäätaktiikalla. Ja enhän minä mikään himoshoppaaja olekaan. Kaukana siitä.

No nyt eksyin taas aiheesta. Siis ne jouluiset ajatukset. Minulla on ilmeisesti menossa jokin "sydänkausi". Iltaisin, kun istahdan sohvalle, syntyy siinä samalla sydämiä. Aiemmin jo esittelinkin niitä lautasliinanpidikkeitä, joita tein ajatellen jo joulun ajan ruokailuja. Ne ovat nopeita ja helppoja virkattavia television ääressä, joten niitä syntyi sitten enemmänkin. Osa odottaa vielä jatkojalostusta, osan pakkasin kauniisti ajatuksena, että kyllä aika tavaran kaupitsee.
Tällaisia kuuden kappaleen lautasliinanpidike pakkauksia tein muutaman. Talouspaperirullan päällystin valkoisella paperilla, lenksut sen ympärille ja sellofaanikääre ympärille.

Kannoin myös varastosta ulos tulevat jouluvalot olohuoneen lattialle.Ihmeen helposti sain setvittyä umpisolmut valoköynöksistä. Se taas johtunee siitä, että muutossa hävitimme surutta vanhimmat jouluvalot. Nyt onkin sitten uusi miettiminen valojen asettelussa, kun niitä ei tähän taloon ole vielä aiemmin laitettu. Jotenkin minusta on nyt hankala miettiä niiden asettelua ja se taas johtunee siitä, että talon ulkopuolelle emme vielä kovin paljoa ole muutoksia tehneet. Niitä on kuitenkin kesällä tulossa, joten uusien lisävalojen ja koristeiden hankinta jäänee odottamaan talon uutta ilmettä. Näillä vanhoilla jäljellä olevilla siis mennään tämä joulu. Sisällekin laitoin jo yhden valon. Olkoon nyt siinä toistaiseksi ilostuttamassa iltoja. Muutenkin ajattelin vähitellen lisäillä joulutunnelmaa. On mukavaa nauttia joulun odotuksesta vähitellen kasvavassa joulufiiliksessä. Sitten joulun jälkeen meillä lähteenkin koristeet hyvin pikaisesti pois. Siinä vaiheessa yleensä alkaa jo ahdistamaan kaikki ylimääräiset härpäkkeet.


Minulla on yksi tuunausprojekti meneillään. Tarvitsen kuitenkin mieheni apuja lopullisessa paikalleenasettelussa, koska kyseessä on kookas ja painavahko esine. En halua naarmuttaa uusia seiniä heti tuoreeltaan! Sellaista siis tulossa...

Pirteää perjantaita!

Tao

2 kommenttia:

  1. Sydämet kuuluu jouluun. Itse en kyllä ole jouluihminen. Tuollaiset porot omistan neljää eri kokoa ja ne on hyllyllä kesät talvet :)

    VastaaPoista
  2. Niin ovat minullakin porot esillä ympäri vuoden.

    VastaaPoista