lauantai 30. marraskuuta 2013

Tryffelikakut

Tryffelikakku on meidän perheen kestosuosikki. Ohjeen olen saanut ystävältäni vuosia sitten ja siitä lähtien kakku on kuulunut meidän perheen herkuksi, jota tehdään yleensä juhliin. Kakku on helppotekoinen ja siihen saa koristelulla näyttävyyttä ihan mielensä mukaan.



 Kakku halkaistaan joko kahteen tai kolmeen osaan, väliin täytettä ja palaset takaisin paikoilleen.





Kuorrute ja koristelut päälle ja herkuttelemaan. Kakun voi myös pakastaa valmiiksi kuorrutettuna.


TRYFFELIKAKKU

pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
150 g voita
3 munaa
1 dl vahvaa kuumaa kahvia

Sulata rasva. Sekoita munat ja sokeri sekaisin, mutta älä vatkaa. Laita kuivat aineet kulhoon ja lisää voisula. Sekoita taikinapohjaan vuorotellen muna-sokerivaahto ja kuuma kahvi. Paista 175 asteessa 40-50 min.

täyte ja päällys:
250 g kookosrasvaa
2 munaa
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sulata kookosrasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja tomusokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen kaakaojauhe ja kookosrasva. Mausta vaniljalla.

Nyt taidan lämmittää lasilliset glögiä, sillä on minun vuoroni niiskuttaa flunssaisena. Ääni on tänään ollut lähes kadoksissa, mutta pienellä levolla tämä varmasti tokenee.

Leppoisaa viikonloppua!

Tao

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti